Eten bij Italianen thuis

cene romana eten bij italianen thuis rome Als je van Italië houdt en van eten en drinken, dan hebben wij echt een super tip voor je: Cene Romane, oftewel eten bij Italianen thuis in Rome. Dit eenvoudige en unieke concept staat nog een beetje in z’n kinderschoenen, maar het belooft veel.

Wat is Cene Romane?

Cene Romane is een website waar Italianen hun passie voor eten delen: ze stellen hun huizen open voor andere Italianen en buitenlanders die graag een hapje mee komen eten en tegelijkertijd een kijkje bij een Italiaan thuis willen nemen.

Alle menu’s zijn persoonlijk gekozen door de amateur koks en op basis van lokale producten en het seizoen samengesteld. Iedereen is welkom en doel is dat iedereen zich thuis voelt. Er staan nu zo’n 40 huizen op die zich in en rondom Rome bevinden. Bij de meeste kun je gewoon aanschuiven voor een menu, andere geven zelfs kooklessen.

De gerechten zo schrijven ze (en dat moeten we dan maar even aannemen) zijn vaak van restaurant-kwaliteit, maar eigenlijk beter. Italianen (en dat is waar) houden een hoge standaard er op na als het om eten en drinken gaat.

Reken op ongeveer 40 euro p.p.

Om een locatie uit te zoeken, dien je te klikken op “le nostre case” en dan selecteer je “Menu e prezzi”. Per huis of locatie kun je meestal wel een Engelse vertaling vinden. Helaas is de website nog niet optimaal en ontbreekt er vaak een kalender per locatie waardoor je niet kan zien of je kan reserveren.

Ook de reserveringsformulieren zijn niet altijd vertaald naar het Engels (of Frans of Duits, afhankelijk per locatie). Maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is om te proberen. Je moet rekenen dat je voor een menu bij Italianen thuis zo’n 40 euro kwijt bent en dat is dan vaak inclusief wijn.

Wij zijn binnenkort nog niet in Rome, maar als jij dat wel bent, horen we graag wat jouw mening hierover is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>