Gegratineerde champignons in room-wijnsaus

Dit gerecht is een prima voorgerecht, maar ook bij de borrel smaakt ie heerlijk. Bovendien is dit heel snel klaar.

Gegratineerde champignons in room-wijnsaus
 
Cook time
Total time
 
Author:
Cuisine: Italiaans
Serves: 4
Ingredients
  • 500 gram kleine champignons
  • een groot glas witte wijn (droge)
  • wat bakboter of olijfolie
  • zout
  • peper
  • twee teentjes knoflook
  • een theelepel bouillonpoeder
  • een zakje gemalen oude kaas (150 gram)
  • een theelepel tijm
  • 250 cl crème fraîche
  • 2 sjalotjes
Instructions
  1. Sjalotjes pellen en fijn snipperen.
  2. Champignons schoonvegen met keukenpapier; grote champignons halveren.
  3. In een koekenpan de boter of olijfolie verhitten.
  4. De sjalot 3 minuten zachtjes fruiten.
  5. De knoflook pellen en boven de pan uitknijpen.
  6. Champignons toevoegen en 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken.
  7. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles op hoog vuur in 3 minuten laten inkoken.
  8. Verwarm ondertussen de grill op de hoogste stand voor.
  9. Warm zo nodig het champignonmengsel snel op en roer er de crème fraîche en de gemalen kaas door.
  10. Op smaak brengen met zout en peper.
  11. Schep het champignonmengsel in 4 lage ovenschaaltjes en laat in ongeveer 3 minuten onder de grill goudbruin worden.
Serveren met stokbrood.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: