Kookboek Polpo – Een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië

polpo kookboek venetiëHet kookboek Polpo kreeg vorig jaar in Nederland de Gouden Garde Publieksprijs 2013. En terecht! Dit originele kookboek staat boordevol aloude Italiaanse gerechten uit Venetië die stuk voor stuk een nieuwe draai krijgen. De naam Polpo verwijst overigens niet naar de Italiaanse inktvisjes, maar naar de gelijknamige keten van Italiaanse restaurants in Londen. De auteur is dan ook een Engelse kok.

Het boek is erg fraai vormgegeven: het ziet er haast uit als een sprookjesboek met magische spreuken. De recepten geven je hetzelfde gevoel: je wil de foto’s wel opeten! Niet alle van de 140 recepten zijn even traditioneel Venetiaans, maar dat nemen we met een korreltje zout. Achterin het boek staat ook nog een korte lijst van de wijnbars en restaurants in Venetië.

Om je een idee te geven hoe leuk én lekker de recepten zijn, geven wij er hier één cadeau:

Salade van courgette, basilicum en Parmezaanse kaas
 
Cook time
Total time
 
Author:
Cuisine: Italiaans
Serves: 2
Ingredients
  • sap van 1 citroen
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 volle eetlepels gerapte Parmezaanse kaas
  • zout (grof) en zwarte peper
  • 4 courgettes
  • handvol rucola
  • handje kleine basilicumblaadjes
Instructions
  1. Maak de dressing door het citroensap, de olijfolie, de Parmezaanse kaas en een beetje peper en zout te mengen.
  2. Snijd de courgettes in diagonale plakjes en leg ze in een kom.
  3. Meng ze met de rucola, de basilicum en zo veel dressing, dat alles bedekt is.
  4. Proef even of je nog peper en zout wilt toevoegen.
Serveer meteen
Bij Bol.com vind je verschillende versies van dit boek. De Nederlandse hardcover kost € 30,30, terwijl de Engelse hardcover maar € 24,99 kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: