Pizza Napoletana maken

Pizza NapoletanaDeze Pizza Napoletana is geen originele Napolitaanse pizza. Het is een pizza afkomstig uit de streek Lazio. Alleen in Rome en Lazio wordt deze Pizza Napoletana genoemd. In Napels wordt het Pizza Romana genoemd. De ‘echte’ Pizza Napoletana is een pizza met tomaat en mozzarella. De pizza in dit recept heeft veel meer ingrediënten, waarbij de ansjovis het belangrijkste ingrediënt is.

Pizza Napoletana
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Recipe type: Hélène Lemmens
Cuisine: Italiaans
Serves: 2
Ingredients
  • 50 gram mozzarella
  • 8 ansjovissen
  • 8 zwarte olijven
  • 2 blikken gehakte tomaat (400 gram per blik)
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • halve theelepel basterdsuiker
  • zout en peper
  • basilcumblaadjes
Instructions
  1. Snijd de uien fijn en pers de teentjes knoflook.
  2. Verhit een pan met olijfolie en voeg de ui en knoflook toe en roer het drie minuten tot het zacht is. Voeg de gehakte tomaten toe samen met de suiker, zout en peper en breng het aan de kook. Laat het mengsel sudderen en haal het van het vuur als de helft is ingedikt.
  3. Meng de basilicumblaadjes door de afgekoelde saus.
  4. Verdeel de saus gelijkmatig over de pizzabodem met de achterkant van een lepel.
  5. Snijd de mozzarella in dunne plakjes, halveer de ansjovissen, ontpit en halveer de olijven.
  6. Verdeel de mozzarella, olijven en ansjovis over de saus.
  7. Zet de pizza voor 15 minuten op een warme plek en verwarm de oven voor op 220 °C.
  8. Bak de pizza goudbruin in 20 tot 25 minuten.

Variatietips:

- Gebruik paprika of aubergine voor extra groente

- Bestrooi de pizza na het bakken met Parmezaanse kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: